Den ukendte opfinder af Bitcoin, Satoshi Nakamoto – er nu af Forbes vurderet til at være verdens 44. rigeste person (hvis pseudonymet Satoshi Nakamoto nu reelt dækker over en enkelt person og ikke en organisationen).

De oprindelige adresser der var med helt fra starten og som lavede de første transaktioner af Bitcoin menes at tilhøre Satoshi Nakamoto, og der skulle i følge rygter være mere end 1 million bitcoin samlet på dem – og konti har stået uberørt hen i adskillige år. Det er en anslået værdi af 120 milliarder danske kroner.

De har været spekuleret uendelig meget i hvem Satoshi Nakamoto er og hvorfor man ikke har hørt noget fra ham i mange år. Gæt strækker sig fra at han er død og det er grunden til at der har været tavshed omkring ham til at det kunne være flere kendte personligheder som Tesla grundlæggeren Elon Musk. Det sidste finder jeg dog usandsynligt.

Uanset hvem Satoshi Nakamoto er, så har personen, eller personerne ramt ned i noget essentielt ved at opfinde og udbrede en decentraliseret valuta – timingen har været helt perfekt oven på de økonomiske kriser vi har set i nullerne, sidst i 2007/2008 med finans krisen verden over.. Folket har mistet meget af tiltroen til de centrale banker og det uendelige pengetrykkeri central bankerne laver.

Specielt her i 2017 har værdien af Bitcoins været i eksplosiv vækst, fra godt $1000 (6300dkk) i januar til godt og vel $20000 (125000dkk) her slut på året. Den rivende kurs har nu også fået de mere etableret finans institutioner med på vognen ved at tilbyde ETN Bitcoin certifikater, Bitcoin futures ol. Bitcoin er blevet mainsteam.

Leave a comment

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev