Crypto Links 0 1518

Her samler jeg en række links til hjemmesider med hvad jeg mener er brugbare ressourcer af forskellig art inden for Crypto Valuta.

Crypto Børser

  • Etoro – Her kan du bla. indbetale med midler fra Paypal. Nem side at bruge for begyndere.
  • Bitfinex – Helt ok børs jeg selv bruger
  • Binance – Anbefalet, de har mange coins at handle imellem og nemt at blive verificeret.
  • Kucoin – Japansk men virker rigtig godt og gode priser på coin exchanges generelt
  • Gate.io – Har nogen interessante mindre coins/tokens
  • Cex.io
  • Coinbase Pro
  • Coinbase
  • Bitstamp
  • Etherdelta – Ikke specielt god, men du kan nemt handle med Tokens. Forbind med en Ether wallet ala Metamask
  • Hitbtc – Har mange mindre coins du ikke kan trade andre steder.

Crypto Nyheder

Crypto & Coin oversigter / Grafer

Crypto Wallets

Gratis Crypto / Airdrops

Spændende folk at følge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad er NFT? (Non-fungible tokens) 0 2280

Midt i de store prisudsving på crypto markederne i 2021, er udtrykket “Non-fungible tokens” – kort kaldet NFT, blevet et hverdags udtryk for mange digitale pionerer. Dog er der endnu flere som ikke aner hvad NTF er og hvad det reelt betyder.
Samt spørgsmålet om NFT overhovedet noget vi som almindelige mennesker kommer til at bruge? Og er det noget vi skal sætte os ind i? 

Facts: NFT er kommet for at blive og det er noget vi alle kommer til at stifte bekendtskab med i fremtiden.

Hvad betyder NFT?

NFT er forkortelse af “Non-fungible tokens” på engelsk, der løst kan oversættes til “ikke-erstattelige enheder” – det kan forstås som: En NFT er en Unik ting der ikke kan erstattes af noget tilsvarende. Det kan være alt fra grafik, billeder, musik mm.
Unik i den forstand at en eksempelvis en kunstner kan lave noget kunst og vælge at digitalt underskrive det som ophav, for så at enten bare beholde det eller sælge ejerskabet videre til andre.

Ved at kunne dokumenterer (via blockchain) at noget er UNIKT og har et bestemt ophav, gør at der pludselig kommer et markedet for at eje disse unikke ting og derefter at handle med dem. 

Du kan med NFT dokumentere ejerskab af digitale assets. Og du kan sælge dit ejerskab til andre hvis du ønsker.

Hvad kan man lave som en NFT’er?

I princippet kan man næsten smide alt ind som en NFT, selv fysiske objekter kan faktisk blive skrevet med ind i en aftale (smart contract), der fx. kan give en ejer af en NFT ret til forskellige fysiske ting, i den “virkelige” verden. Eksempelvis kan en kunstner gå videre end blot at sælge en digital kopi af deres kunst som NFT, men reelt kan kunstneren skrive ind i kontrakten at den som ejer vedkommendes NFT også har ret til den fysiske udgave af kunsten.
Kunstneren kunne også have indskrevet at ejeren af NFT’en kunne få en skype samtale med kunstneren i 2 timer eller lignende. Mulighederne er uendelige og vi er først lige nu begyndt at se alle de kreative måder NFT kan bruges.

NFT vil give kunstnere (og reelt alle andre) helt nye muligheder for at eksponerer og sælge deres kunst (eller andre ting), samt at følge ejerskabet fremad. 

Handel med NFT

Der har været nogen MEGA handler inden for NFT markedet den seneste tid. Som eksempler kan nævnes:

Ved første øjekast virker det fuldstændig skørt at nogen giver SÅ mange penge for noget digital grafik.
Spm: Det er jo bare pixels på en skærm. Man kunne jo bare tage et screenshot af det samme?
Svar: Ja og nej – det er et spørgsmål om dokumenteret ejerskab og retten til at sælge det videre og at bruge det offentligt.
Du kan selvfølgelig altid tage et screenshot af noget og bruge selv privat, uden der er nogen der vil bekymre sig. NFT kommer ind i billedet når du vil til at bruge det online. Her kan du via Blockchain dokumenterer at det rent faktisk ER dig der ejer dette stykke grafik, da det kan spores tilbage til udvikleren af grafikken og frem til dig.
Derfor er det heller ikke muligt at bare selv stjæle digitale ting og lave til NFT’er – de vil aldrig kunne spores tilbage til den oprindelige ejer og derfor vil de aldrig få en reel værdi.

Hvordan virker NFT egentlig?

For at prøve at gøre noget kompliceret simplere, så er en NFT blot en transaktion på Ethereum netværket (er flere netværk nu der understøtter NFT’ere – men vi tager udgangspunkt i Ethereum her i artiklen, da det er det mest udbredte netværk)..
Ethereum har den egenskab (modsat Bitcoin), at du kan lave Smart Contracts i selve transaktionen og i sådan en kontrakt kan man smide en masse ekstra info ind, fx at gemme data der kan bevise ophav + knyttet noget til, eksempelvis et stykke grafik man selv har lavet.
Du kan så vælge at sende ejerskabet af den transaktion videre til en anden wallet (kan eksempelvis gøres via auktionssider der gør sig i NFT’er). Se længere nede for en liste over mulige steder at se og handle NFT.

Hvor kan jeg finde NFT henne?

Der findes forskellige hjemmesider på nettet der virker lidt ala Ebay, DBA ol. Det er auktions agtige sider hvor man kan browse igennem tusindvis af NFT’er.

Princippet er lidt det samme i alle. Du forbinder din egen ERC20 (Ethereum) wallet med hjemmesiden, og så kan du straks se de forskellige NFT du ejer. Personligt benytter jeg MetaMask Browser Wallet, da det pt. er den nemmeste og hurtigste wallet at bruge. Det er også den mest benyttet til sådanne transaktioner.

Når du er forbundet (og hvis du har penge på kontoen), kan du reelt byde på andres NFT. Vælger de at accepterer dit bud, bliver du ejeren af den digitale ejendom du nu har købt. Den vil så fremgå på din ERC20 konto og du kan beholde den til evig tid, eller vælge at sælge videre.

Kan jeg tjene penge på NFT?

Ja det kan du helt sikkert! Men det er ikke så nemt som det lige ser ud til. 

  • Du kan lave din egen NFT kollektion og sætte til salg.
  • Du kan søge og investerer NFT projekter du er overbevist har en fremtid og endnu er uopdaget af den større masse. 
  • Du kan allerede være investeret i specifikke NFT’ere som på den ene eller anden måde giver dig passiv indkomst. Enten i form af cryptovaluta direkte, eller via nye NFT du modtager gratis ved at holde på eksisterende NFT’ere der tilbyder Airdrops.
  • Du kan “flippe” NFT. Det betyder du prøver at lave hurtige penge ved at købe dig ind tidligt i hypede projekter og sælger lige så snart du kan få en fortjeneste ud af det. Du er reelt 100% ligeglad med hvad projektet er, blot øjnet chancen for at tjene en skilling hurtigt.

NFT markedet er risikabelt og kan ende dyrt for uvidende købere. Pas på inden du køber noget!

Lige nu koger NFT markedet og der handles for meget meget store summer dagligt. Det kan for det utrænede øje se ud som om det er rigtig nemt at tjene penge hurtigt på NFT.
PAS NU PÅ – der er rigtig mange faldgrupper som er skræddersyet til at franarre nye folk deres penge. Det er vigtigt at vide at du IKKE har travlt. NFT markedet kører 24/7 uden pauser og der kommer hele tiden nye projekter der i tekst og tale prøver at overgå alle tidligere projekter.
FAKTUM er, at kun en brøkdel af de projekter man ser på markederne lige nu, har en reel fremtid. Det er vores opgave som investors at gøre det benarbejde der skal til, undersøg projekterne ORDENTLIGT inden du kaster penge efter det.
Vi ser dagligt mange mennesker miste penge på at være gået ind i NFT projekter i ren FOMO.

Hvad er HEX? Certifikat for deponering på Blockchain 0 1878

hex

Cryptovalutaen HEX så dagens lys i 2019 – udviklet af den excentriske Richard Heart, der har vist sig frem på Youtube i en række år med diverse råd til alle.

Richard Heart har lavet en crypto valuta der i sin helhed påstår at være verdens første Certificate of Deposit (certifikat for deponering eller kendt som indskudsbevis). Det betyder helt simpelt at man kan låse sine HEX i en selvvalgt periode og blive belønnet med renter for sit indestående. Renterne bliver tilskrevet den dag du vælger at tage dine HEX ud igen.

Tager man pengene for tidligt eller for sent ud i forhold til den dato man selv har valgt, vil det komme til at koste i fortjenesten.

Samtidig med at folk køber HEX og låser dem fast, falder udbuddet af frie HEX, hvilket er med til at presse prisen højere op. Richard Heart siger selv at systemet er skræddersyet til at stige og stige, samtidig med du tjener renter i form af HEX.

Desto flere HEX der låses fast i systemet, desto højere renter får man.

Richard Heart har selv udtalt at HEX er lavet for at rette op på de problemer der er med Bitcoin.

Kigger man på hvor stor HEX er blevet siden launch, må man blot tage hatten af for valutaen – den er dags dato steget mere end 4000 gange, hvilket ingen andre coins/tokens har kunne matche.

Pt. er HEX målt på marketcap, verdens 3. største crypto valuta, kun overgået af Bitcoin og Ethereum. See screenshot herunder fra nomics.com

Hvordan kommer jeg i gang med HEX?

Du skal bruge en ERC-20 wallet, gerne Metamask plugin til chrome. Dernæst skal du købe noget Ethereum der kan gøres direkte i Metamask eller du kan bruge en exchange ala Coinbase.. Fra Coinbase vil du så overføre dine ETH til din Metamask wallet.
Med ETH på din Metamask wallet, kan du besøge Hex.com hvor du på forsiden kan veksle dine ETH om til HEX.
Med dine HEX, kan du enten bare beholde dem i din wallet og nyde de mulige stigninger der kan komme på sigt, eller du kan vælge at “stake” dem på go.hex.com.

Er HEX en god investering?

Det tør jeg slet ikke spå om, og jeg ønsker heller ikke at give financielle råd til andre. Der er naturligvis en gigantisk risiko ved at gå ind i projekter som dette. Og selvom prisen på kurven for nu kun har taget en vej, så vil den sandsynligvis dumpe hårdt ned i andre perioder.

Pulsechain.com

Udover HEX, så er Richard Heart faktisk på vej med endnu et crypto projekt i disse dage – det hedder Pulsechain.com og er et forsøg på at lave Ethereum på den “rigtige” måde i følge Richard Heart. Med proof of stake, hurtigere og billigere transaktioner, end vi oplever på Ethereum netværket pt. Samtidig vil det gøre Ethereum bedre, ved at fjerne noget af det høje load der pt er på netværket. I skrivende stund koster det over $100 at lave en transaktion på ETH netværket.
Alle de coins og tokens du pt. har på Ethereum netværket, vil du også få på Pulsechain netværket – Du SKAL bare selv sørge for at komme ind og claime dem. Så hold øje med Pulsechain og hvornår du kan claime dine gratis tokens på netværket.

Vores Anbefalinger