Vigtigt Airdrop – ENS – Ethereum Name Service 0 152

Kort beskrivelse af ENS
Som vi alle kender fra almindelige hjemmesider så tilgås de ved at besøge en adresse – fx. denne hjemmeside du læser på nu er adressen crypt.dk

Inden for kryptovaluta har ENS været så smarte at hjælpe os alle med at lave vores wallet adresser mere genkendelige og delelige med andre.
Normalt vil en Ethereum wallet adresse se ud som dette:
0x31816b3df3461b26077e32a6749a4e117fea6a1d

Men via et ENS navn, kan man i stedet få en wallet adresse der ser sådan her ud: ditnavn.eth

Det skaber en langt større sikkerhed i at sende betalinger til hinanden med sådanne wallet adresser.
Du kan med samme ENS navn, tilknytte forskellige wallets – bla. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin – alt sammen i et og samme ENS navn. (Nemmere at huske ditnavn.eth, end 4 forskellige kryptiske wallet adresser).

Du kan læse fra hestens egen mund her – Linket går til ENS.

Har du tidligere investeret i et .eth navn – så kan du glæde dig over at du har modtaget en kæmpe gratis gave fra organisationen bag. Det er en gave for at være first mover i en teknologi der kan hjælpe os alle med at gøre crypto verdenen lidt nemmere at forstå og bevæge os rundt i.

Specifikt har chefen for organisationen ENS (Brantley.eth) d. 1 november 2021 meddelt at hele styringen og ejerskabet af ENS vil overgå til “brugerne” i stedet for en central styring som vi kender fra normale virksomheder – de laver styringsformen om til en DAO (Decentralized Autonomous Organization) – hvor ejerne bliver dem der ejer $ENS tokens.
DAO er en styringsform der har vundet stort indpas i cryptoverdenen, hvor vi bla. fra NFT kollektioner har oplevet at flere og flere af dem overgår til den form for styring. Det giver alle medejere en incitament til at hjælpe virksomheden fremad, da det er i deres egen økonomiske interesse.

Med hensyn til ENS betyder det konkret at alle der har investeret i mindst et .eth navn før den 1. november 2021, vil kunne modtage et Airdrop (En gave). Den gave vil du modtage som en Token kaldet $ENS. hvor man vil få tildelt et antal $ENS tokens i forhold til hvad man tidligere har købt for. Vi kan nævne at det Airdrop LANGT overstiger den udgift man har haft i forbindelse med køb af .eth navn(e). Se eksempel lidt længere nede.
De tokens man modtager kan bruges til deltagelse i en DAO, hvor du får medbestemmelse for ENS’s fremtid. Hver token tæller for 1 stemme.

Du har indtil den 4. maj 2022 at claime dine gratis $ENS tokens. Du kan claime dem her: https://claim.ens.domains/
Forbind med den wallet du har dit .eth navn tilknyttet og du vil kunne se hvor mange tokens du har fået tildelt.

Eksempel på hvor stort airdrop man modtager – hold på hat og briller:

Vi købte et .eth domæne sidste måned og betalte for en 10 års periode. (mener prisen lå på ca 300usd) For det køb har vi nu modtaget 150 $ENS tokens. Prisen på en $ENS token er i skrivende stund i kurs: $70 – Dvs. vi har helt gratis fået (150 * $70) = $10.500 for en investering på nogen hundrede USD sidste måned!
Det er en kæmpe gave og derfor vi ønsker at skrive dette indlæg, så ingen af jer .eth ejere misser at få jeres gratis tokens. Kender du nogen som har et .eth navn, så nævn lige dette for dem.

Der sker vilde ting i crypto verdenen og dette er et eksempel på en af dem!

Du kan vælge at beholde dine tokens og have stemmerettigheder fremadrettet eller du kan vælge at sælge dem med det samme. Nemmeste måde at sælge dine tokens hurtigt, er via tjenester som Uniswap.

Skriv endelig en kommentar hvis du også har været en af de heldige der har været tidligt ude og købe .eth navne.

Deltagelse i ENS DAO fremadrettet

Hvis du ønsker at deltage mere aktivt i deres DAO og bruge din medbestemmelse, kan vi anbefale at bruge deres forum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis crypto: Få 10 USD Stellar Lumens XLM gratis 0 43

Coinbase er en af de større exchanges, hvor du bl.a. kan købe og sælge crypto. Coinbase har noget de kalder for Coinbase Earn, som egentlig er ret smart, og det er her du har mulighed for at tjene gratis crypto.

Du bliver belønnet af forskellige cryptoprojekter med deres tokens. Du skal blot se et par læringsvideoer og svarer korrekt på typisk 3-5 spørgsmål om deres projekt. Det tager ikke mere end et par minutter. På den måde får det pågældende cryptoprojekt udbredt kendskabet til deres projekt, og som tak modtager du lidt af deres specifikke token.

På Coinbase Earn har du nu mulighed for at tjene Stellar Lumen (XLM) til en værdi af 10 USD.


Lidt om Stellar Lumen
Stellar Lumen er en token, der forener verdens finansielle infrastruktur, så penge nemt kan flyde – hurtigt og billigt – mellem banker, virksomheder og mennesker. Stellar tilbyder et billigere og hurtigere alternativ til traditionelle pengeoverførselstjenester. Stellar – netværket har sin egen cryptocurrency kaldet Stellar Lumen og deres tokens benævnes XLM.

Banker, virksomheder og mennesker veksler traditionelle valutaer, som dollars og euro, til XLM tokens. Disse tokens kan derefter overføres og udveksles med enhver anden bruger på Stellar-netværket, og efterfølgende veksles tilbage til almindelige valutaer. Et globalt netværk af decentraliserede computere samarbejder om at sikre og bekræfte at transaktionerne foregår korrekt og fejlfrit.

Her finder du de korrekte svar på spørgsmålene på Coinbase Earn:

  • A1: A decentralized protocol that unites the world financial infrastructure.
  • A2: Facilitating low cost, universal payments.
  • A3: Transactions are fast, inexpensive, and global.
  • A4: To issue, exchange, and transfer tokens quickly and efficiently
  • A5: It relies on the cooperation of trusted nodes to confirm transactions

Du har nu tjent Stellar Lumen til en værdi af 10 USD, som du kan konvertere til Bitcoin eller Ethereum helt uden gebyrer og fees på Coinbase.


Hvis du ikke har en konto på Coinbase, kan du også få 10 USD i bitcoins, hvis du bruger mit link til at åbne en konto og køber for minimum 100 USD. Med det link og et samlet tidsforbrug på ca. 10 minutter på Coinbase Earn, har du hurtigt tjent 20 USD ganske gratis.

Jeg modtager ligeledes 10 USD i Bitcoin for henvisningen.

Cloud Mining – En God Investering? 4 105

Du har måske allerede hørt om Krypto Cloud Mining?

En af de ting kritikerne påpeger når jeg læser om Cloud Mining er at det bedre kan betale sig at investere direkte i den underlæggende kryptovaluta, end at købe Cloud Mining kontrakter. Det samlet med det faktum at du i en kryptovaluta kun har én risiko; at kursen falder, har du i Cloud Mining også den, at firmaet der udbyder kontrakten, kan gå konkurs.

Selvom dette er tilfældet er der efter min overbevisning stadig fordele ved Cloud Mining, der opvejer og udligner dette misforhold mellem at investere direkte i fx Bitcoin og ”mine” SHA-256 (Den Hash protokol Bitcoin kører på)

Investerer du direkte i Bitcoin vil du få den fulde eksponering i valutaens volatilitet. Det gælder både stigning og fald, samt ikke mindst; stilstand.

Der er altså 3 veje et finansielt instrument kan gå. Og det er op, det er ned, og det er stilstand.

Den sidste kan være svær at forstille sig for Bitcoin. Men bare fordi et instrument er meget volatilitet, er det ikke ens betydende med at det ikke kan have fuldstændig samme værdi om 12 måneder som i dag. Bitcoin der i skrivende stund ligger i 14.759USD kan være gået over 20.000 og under 10.000 i perioden, og stadig lande på 14.759 når du vælger at sælge. Det afgørende er den pris du sælger til, og altså den værdiforøgning/formindskning du laver, ikke så meget hvad du har af urealiseret gevinst/tab.

Pointen her er, at investering i Bitcoin kun er bedre end Cloud mining, såfremt den stiger og altså ikke falder tilbage på samme niveau da du købte Bitcoin i.

Og her kommer det så: Fordelen ved Cloud Mining er at du tjener penge, hvad end der sker. Stiger Bitcoin vil din kontrakt give et større afkast. Står den helt stille, vi du stadig via muligheden for at reinvestere tjene gradvist mere. Falder den, vil du til en vis grad kunne holde dit indtjeningsgrundlag ved at reinvestere.

Du taber derfor først på Cloud Mining hvis Bitcoin falder kraftigt, og da mindre end hvis du havde investeret direkte i Bitcoin, da du jo stadig har din kontrakt. Denne kan dog godt falde så langt ned at det ikke længere er rentabelt for dig eller firmaet der udbyder kontrakten, hvor de reelt kan vælge at lukke kontrakten, hvorved du mister investeringen.

Men stadig vil jeg mene at det eneste tilfælde hvor investering direkte i Bitcoin er bedre end Cloud Mining, er hvis du vurdere at Bitcoin vil stige kraftigt, da vil du få det maksimale ud af en direkte investering fremfor en Cloud Mining kontrakt.

Så hvis du tror Bitcoin fx skal op i 20-30-50.000USD, så er det bedre at investere direkte, end at Cloud Mine.

Men så kommer næste vigtige pointe. Markedet for kryptovalutaer er så nyt og konstant forandrende, at det er en god idé at sprede sine investeringer så meget som muligt. Money Management er uhyre vigtigt når vi har at gøre med så risikable og volatile finansielle instrumenter som Kryptovalutaer. Derfor kan det være en god idé at sprede din risiko lidt ved netop at benytte dig af Cloud Mining, også selvom Bticoin nu skulle stige voldsomt.

Jeg har selv investeret i en kontrakt i Hashflare, og overvejer at øge yderligere.

Det vi på Crypt.dk er helt enige om, det er at Kryptovalutaer bør være ligeså meget en del af ens portefølje som medicinal, tech, olie eller guld aktier. Det er bare endnu et spændende emerging market, man kan eksponere sig imod.

Disclaimer: Husk at Cloud Mining og investering i Kryptovalutaer er forbundet med massiv risiko. Aldrig invester for mere end du kan tåle at tabe. 10% reglen er god at have for øje. Aldrig investér mere end 10% af dine midler i ét instrument. Spred dine investeringer.

God vind!

Vores Anbefalinger