Bitcoin Cash – BCash (BCH) 3 3058

Den 1. august 2017 blev BCash født som en forgrening (fork) ud af den originale Bitcoin, Alle der holdte Bitcoin i deres wallet den dato, vil have fået tilskrevet samme antal BCash som de havde Bitcoin.

Der er gået lidt tid nu og online wallets er endelig kommet med og tilbyder deres kunder at få deres BCash ud – Det gælder både steder som Blockchain.info og senest har Coinbase åbnet op. I samme ombæring har vi set en stor stigning i værdien på BCash. Personligt tror jeg det er spekulativt og at vi ser BCash falde igen, i forhold til Bitcoin.. Umiddelbart vil mange nok sælge deres BCash og købe BTC igen (jeg har tænkt mig at gøre dette).

BCash er næsten identisk med Bitcoin, dog er en af forskellene af Block størrelsen er at Bitcoin har rumme 1MB ~250k transaktioner pr. dag, hvor imod BCash har forhøjet Block størrelsen til 8MB der svare til 2 millioner transaktioner pr. dag.
Umiddelbart lyder det til en fordel, men det har også nogen ulemper – BCash understøttes af få udviklere, hvor imod Bitcoin har toppen af poppen af udviklere og bagland.

Bitcoin har allerede løsninger på vej som Lightning network der vil løse det problem BCash prøver at fikse – og når det sker er det svært at se hvorfor nogen skulle bruge BCash.

Har du gamle Bitcoins liggende kan du få adgang til dine “gratis” BCash nu.

Hvad er Bitcoin Cash – Dansk Podcast

3 Comments

    1. Hej Crash,
      Hvis du havde Bitcoins stående på Coinbase d. 1 August 2017, vil du i dag kunne logge ind på Coinbase og i dit dashboard se dine BCash..
      For at veksle dem til cash eller BTC skal du overføre dine BCash til en exchange – du kan evt. bruge GDAX der er Coinbase’s egen exchange, eller som jeg gør er at overføre til Bitfinex Exchange. I den exchange (børs) kan du sælge dine BCash for den anden type valuta du ønsker.. Fra exchange wallet kan du så igen sende din nye valuta tilbage til din pengepung eller Bitcoin wallet. (Husk ikke at have coins stående på exchanges, da det reelt er deres wallet du bruger).
      Håber det gav lidt svar, ellers spørger du bare igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vigtigt Airdrop – ENS – Ethereum Name Service 0 1834

Kort beskrivelse af ENS
Som vi alle kender fra almindelige hjemmesider så tilgås de ved at besøge en adresse – fx. denne hjemmeside du læser på nu er adressen crypt.dk

Inden for kryptovaluta har ENS været så smarte at hjælpe os alle med at lave vores wallet adresser mere genkendelige og delelige med andre.
Normalt vil en Ethereum wallet adresse se ud som dette:
0x31816b3df3461b26077e32a6749a4e117fea6a1d

Men via et ENS navn, kan man i stedet få en wallet adresse der ser sådan her ud: ditnavn.eth

Det skaber en langt større sikkerhed i at sende betalinger til hinanden med sådanne wallet adresser.
Du kan med samme ENS navn, tilknytte forskellige wallets – bla. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin – alt sammen i et og samme ENS navn. (Nemmere at huske ditnavn.eth, end 4 forskellige kryptiske wallet adresser).

Du kan læse fra hestens egen mund her – Linket går til ENS.

Har du tidligere investeret i et .eth navn – så kan du glæde dig over at du har modtaget en kæmpe gratis gave fra organisationen bag. Det er en gave for at være first mover i en teknologi der kan hjælpe os alle med at gøre crypto verdenen lidt nemmere at forstå og bevæge os rundt i.

Specifikt har chefen for organisationen ENS (Brantley.eth) d. 1 november 2021 meddelt at hele styringen og ejerskabet af ENS vil overgå til “brugerne” i stedet for en central styring som vi kender fra normale virksomheder – de laver styringsformen om til en DAO (Decentralized Autonomous Organization) – hvor ejerne bliver dem der ejer $ENS tokens.
DAO er en styringsform der har vundet stort indpas i cryptoverdenen, hvor vi bla. fra NFT kollektioner har oplevet at flere og flere af dem overgår til den form for styring. Det giver alle medejere en incitament til at hjælpe virksomheden fremad, da det er i deres egen økonomiske interesse.

Med hensyn til ENS betyder det konkret at alle der har investeret i mindst et .eth navn før den 1. november 2021, vil kunne modtage et Airdrop (En gave). Den gave vil du modtage som en Token kaldet $ENS. hvor man vil få tildelt et antal $ENS tokens i forhold til hvad man tidligere har købt for. Vi kan nævne at det Airdrop LANGT overstiger den udgift man har haft i forbindelse med køb af .eth navn(e). Se eksempel lidt længere nede.
De tokens man modtager kan bruges til deltagelse i en DAO, hvor du får medbestemmelse for ENS’s fremtid. Hver token tæller for 1 stemme.

Du har indtil den 4. maj 2022 at claime dine gratis $ENS tokens. Du kan claime dem her: https://claim.ens.domains/
Forbind med den wallet du har dit .eth navn tilknyttet og du vil kunne se hvor mange tokens du har fået tildelt.

Eksempel på hvor stort airdrop man modtager – hold på hat og briller:

Vi købte et .eth domæne sidste måned og betalte for en 10 års periode. (mener prisen lå på ca 300usd) For det køb har vi nu modtaget 150 $ENS tokens. Prisen på en $ENS token er i skrivende stund i kurs: $70 – Dvs. vi har helt gratis fået (150 * $70) = $10.500 for en investering på nogen hundrede USD sidste måned!
Det er en kæmpe gave og derfor vi ønsker at skrive dette indlæg, så ingen af jer .eth ejere misser at få jeres gratis tokens. Kender du nogen som har et .eth navn, så nævn lige dette for dem.

Der sker vilde ting i crypto verdenen og dette er et eksempel på en af dem!

Du kan vælge at beholde dine tokens og have stemmerettigheder fremadrettet eller du kan vælge at sælge dem med det samme. Nemmeste måde at sælge dine tokens hurtigt, er via tjenester som Uniswap.

Skriv endelig en kommentar hvis du også har været en af de heldige der har været tidligt ude og købe .eth navne.

Deltagelse i ENS DAO fremadrettet

Hvis du ønsker at deltage mere aktivt i deres DAO og bruge din medbestemmelse, kan vi anbefale at bruge deres forum.

Hvad er NFT? (Non-fungible tokens) 0 2280

Midt i de store prisudsving på crypto markederne i 2021, er udtrykket “Non-fungible tokens” – kort kaldet NFT, blevet et hverdags udtryk for mange digitale pionerer. Dog er der endnu flere som ikke aner hvad NTF er og hvad det reelt betyder.
Samt spørgsmålet om NFT overhovedet noget vi som almindelige mennesker kommer til at bruge? Og er det noget vi skal sætte os ind i? 

Facts: NFT er kommet for at blive og det er noget vi alle kommer til at stifte bekendtskab med i fremtiden.

Hvad betyder NFT?

NFT er forkortelse af “Non-fungible tokens” på engelsk, der løst kan oversættes til “ikke-erstattelige enheder” – det kan forstås som: En NFT er en Unik ting der ikke kan erstattes af noget tilsvarende. Det kan være alt fra grafik, billeder, musik mm.
Unik i den forstand at en eksempelvis en kunstner kan lave noget kunst og vælge at digitalt underskrive det som ophav, for så at enten bare beholde det eller sælge ejerskabet videre til andre.

Ved at kunne dokumenterer (via blockchain) at noget er UNIKT og har et bestemt ophav, gør at der pludselig kommer et markedet for at eje disse unikke ting og derefter at handle med dem. 

Du kan med NFT dokumentere ejerskab af digitale assets. Og du kan sælge dit ejerskab til andre hvis du ønsker.

Hvad kan man lave som en NFT’er?

I princippet kan man næsten smide alt ind som en NFT, selv fysiske objekter kan faktisk blive skrevet med ind i en aftale (smart contract), der fx. kan give en ejer af en NFT ret til forskellige fysiske ting, i den “virkelige” verden. Eksempelvis kan en kunstner gå videre end blot at sælge en digital kopi af deres kunst som NFT, men reelt kan kunstneren skrive ind i kontrakten at den som ejer vedkommendes NFT også har ret til den fysiske udgave af kunsten.
Kunstneren kunne også have indskrevet at ejeren af NFT’en kunne få en skype samtale med kunstneren i 2 timer eller lignende. Mulighederne er uendelige og vi er først lige nu begyndt at se alle de kreative måder NFT kan bruges.

NFT vil give kunstnere (og reelt alle andre) helt nye muligheder for at eksponerer og sælge deres kunst (eller andre ting), samt at følge ejerskabet fremad. 

Handel med NFT

Der har været nogen MEGA handler inden for NFT markedet den seneste tid. Som eksempler kan nævnes:

Ved første øjekast virker det fuldstændig skørt at nogen giver SÅ mange penge for noget digital grafik.
Spm: Det er jo bare pixels på en skærm. Man kunne jo bare tage et screenshot af det samme?
Svar: Ja og nej – det er et spørgsmål om dokumenteret ejerskab og retten til at sælge det videre og at bruge det offentligt.
Du kan selvfølgelig altid tage et screenshot af noget og bruge selv privat, uden der er nogen der vil bekymre sig. NFT kommer ind i billedet når du vil til at bruge det online. Her kan du via Blockchain dokumenterer at det rent faktisk ER dig der ejer dette stykke grafik, da det kan spores tilbage til udvikleren af grafikken og frem til dig.
Derfor er det heller ikke muligt at bare selv stjæle digitale ting og lave til NFT’er – de vil aldrig kunne spores tilbage til den oprindelige ejer og derfor vil de aldrig få en reel værdi.

Hvordan virker NFT egentlig?

For at prøve at gøre noget kompliceret simplere, så er en NFT blot en transaktion på Ethereum netværket (er flere netværk nu der understøtter NFT’ere – men vi tager udgangspunkt i Ethereum her i artiklen, da det er det mest udbredte netværk)..
Ethereum har den egenskab (modsat Bitcoin), at du kan lave Smart Contracts i selve transaktionen og i sådan en kontrakt kan man smide en masse ekstra info ind, fx at gemme data der kan bevise ophav + knyttet noget til, eksempelvis et stykke grafik man selv har lavet.
Du kan så vælge at sende ejerskabet af den transaktion videre til en anden wallet (kan eksempelvis gøres via auktionssider der gør sig i NFT’er). Se længere nede for en liste over mulige steder at se og handle NFT.

Hvor kan jeg finde NFT henne?

Der findes forskellige hjemmesider på nettet der virker lidt ala Ebay, DBA ol. Det er auktions agtige sider hvor man kan browse igennem tusindvis af NFT’er.

Princippet er lidt det samme i alle. Du forbinder din egen ERC20 (Ethereum) wallet med hjemmesiden, og så kan du straks se de forskellige NFT du ejer. Personligt benytter jeg MetaMask Browser Wallet, da det pt. er den nemmeste og hurtigste wallet at bruge. Det er også den mest benyttet til sådanne transaktioner.

Når du er forbundet (og hvis du har penge på kontoen), kan du reelt byde på andres NFT. Vælger de at accepterer dit bud, bliver du ejeren af den digitale ejendom du nu har købt. Den vil så fremgå på din ERC20 konto og du kan beholde den til evig tid, eller vælge at sælge videre.

Kan jeg tjene penge på NFT?

Ja det kan du helt sikkert! Men det er ikke så nemt som det lige ser ud til. 

  • Du kan lave din egen NFT kollektion og sætte til salg.
  • Du kan søge og investerer NFT projekter du er overbevist har en fremtid og endnu er uopdaget af den større masse. 
  • Du kan allerede være investeret i specifikke NFT’ere som på den ene eller anden måde giver dig passiv indkomst. Enten i form af cryptovaluta direkte, eller via nye NFT du modtager gratis ved at holde på eksisterende NFT’ere der tilbyder Airdrops.
  • Du kan “flippe” NFT. Det betyder du prøver at lave hurtige penge ved at købe dig ind tidligt i hypede projekter og sælger lige så snart du kan få en fortjeneste ud af det. Du er reelt 100% ligeglad med hvad projektet er, blot øjnet chancen for at tjene en skilling hurtigt.

NFT markedet er risikabelt og kan ende dyrt for uvidende købere. Pas på inden du køber noget!

Lige nu koger NFT markedet og der handles for meget meget store summer dagligt. Det kan for det utrænede øje se ud som om det er rigtig nemt at tjene penge hurtigt på NFT.
PAS NU PÅ – der er rigtig mange faldgrupper som er skræddersyet til at franarre nye folk deres penge. Det er vigtigt at vide at du IKKE har travlt. NFT markedet kører 24/7 uden pauser og der kommer hele tiden nye projekter der i tekst og tale prøver at overgå alle tidligere projekter.
FAKTUM er, at kun en brøkdel af de projekter man ser på markederne lige nu, har en reel fremtid. Det er vores opgave som investors at gøre det benarbejde der skal til, undersøg projekterne ORDENTLIGT inden du kaster penge efter det.
Vi ser dagligt mange mennesker miste penge på at være gået ind i NFT projekter i ren FOMO.

Vores Anbefalinger