Bitcoin Cloud Mining 0 2261

Skabelse af nye bitcoins sker ved hjælp af minedrift, kaldet Mining. Mængden af nye bitcoins der skabes aftager med tiden. Der vil i alt kunne blive genereret 21 millioner bitcoins der alle er generet via Mining.

Efter de er genereret kan man beholde sine bitcoins, sælge dem på en exchange til en normal valuta eller til en anden crypto valuta eller du kan direkte handle med Bitcoins de steder der nu godtager Bitcoins som betalingsmiddel.

I denne artikel vil jeg gerne kigge nærmere på Cloud Mining, hvor du lejer dig ind hos en udbyder og køber processer kraft af dem til at Mine dine egne bitcoins. Det fungerer faktisk rigtig nemt og der er mulighed for stor fortjeneste i forhold til gængse indtjeningsmuligheder. Og det er en passiv indtjening der passer sig selv. Du slipper selv for at have støjende computere stående der sluger en masse strøm og overlader alt arbejdet til Cloud Mining udbyderen.

Cloud Mining er en måde at mine Bitcoins ved at benytte et datacenter med delt processer kraft. Det giver brugerne mulighed for at mine Bitcoins uden at administrere alt hardware selv.

Cloud Mining har dog sin pris – Normalt tager datacenteret et gebyr for at stå for alt vedligehold samt strømforbrug.

Beregnings eksempler:

Det er vigtigt at lave nogen beregninger på hvad du kan tjene, inden du reelt går i gang med at skyde penge ind i Cloud Mining. Jeg kan anbefale sitet Coinwarz der har en Mining beregner her.

Lad os tage den mindst mulige cloud mining de tilbyder hos et af de eksisterende firmaer (2017) og se hvad du kan tjene. Det er 10 GH/s i processor kraft og det koster pr. dags dato $1.50 for et års kontrakt. Ved at benytte ovenstående beregner kan man indtaste hashrate (10.0), 0 i Power watt og 0 i Power Cost da Datacenteret betaler dem. Du betaler derimod et Pool Fee på ca. 17% du indtaster.
Beregneren udfylder selv Difficulty, reward og bitcoin kursen.
I Hardware cost indtaster du dit indskud på $1.50 og trykker Calculate.

Du kan derefter se at “Days to break even” – dvs dage før du har tjene dine $1.50 hjem er 56 dage (med dagens kurs og difficulty). Dvs. resten af de 301 dage på året er rent overskud du kan putte i egen lomme som fortjeneste. I alt er det $9.81

Tids horisont BTC Coins USD Power Cost (i USD) Pool Fees (i USD) Profit (i USD)
Time 0.00000007 $0.00 $0.00 $0.00 $0.00
Dagligt 0.00000158 $0.03 $0.00 $0.01 $0.03
Ugentligt 0.00001106 $0.23 $0.00 $0.04 $0.19
Måned 0.00004742 $0.97 $0.00 $0.17 $0.81
Årligt 0.00057692 $11.82 $0.00 $2.01 $9.81

Fair nok, $9.81 virker ikke som noget specielt, men det er her man skal tænke i faktor – jo mere du smider ind som indskud i processorkraft, desto mere tjener du.
Lad os prøve med et stort indskud på 1 fuld bitcoin (kursen er lige nu $20481 ~ der svare til ca. 130.000,- danske kroner.

For 1 Bitcoin kan du lige nu købe 136TH/s = 136000 GH/s som vil give følgende indtjening:

Tids horisont BTC Coins USD Power Cost (i USD) Pool Fees (i USD) Profit (i USD)
Time 0.00089567 $18.34 $0.00 $3.12 $15.23
Dagligt 0.02149615 $440.26 $0.00 $74.84 $365.42
Ugentligt 0.15047308 $3,081.84 $0.00 $523.91 $2,557.93
Måned 0.64488461 $13,207.88 $0.00 $2,245.34 $10,962.54
Årligt 7.84609612 $160,695.89 $0.00 $27,318.30 $133,377.59

Du vil stadig få dit indskud tilbage efter 56 dage, men efter et år er dine $20481 blevet lavet om til $133.377,59 ~ der svare til 844.750,079 danske kroner. Det er altså til at føle på.

Der er ting som kan påvirke ens indtjening såsom Mining difficulty og prisen på Bitcoin. Og en anden her der er bedre efter min mening da den også viser chancerne for hvad næste difficulty vil være (lavere difficulty, desto mere kan du tjene som miner). Difficulty skifter hver 14. dag. Stiger bitcoin prisen vil du tjene endnu mere end ovenstående eksempel. Jeg skal nok forsøge at komme mere ind på Mining difficulty i et senere indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bitcoin Lightning Network 0 980

En af de store udfordringer for Bitcoin er dens begrænsning til at håndterer mange transaktioner i sekundet. Og med den stigende efterspørgsel lige nu på Bitcoin (og i fremtiden), er det en flaskehals. (Se unconfirmed transactions her). Bitcoin kan ikke skalerer sig ud af problemet særlig nemt, uden at ændre nogen af de væsentlige ting i hvad Bitcoin er.

Bitcoin kan håndterer ca. 7 transaktioner i sekundet – til sammenligning kan VISA håndterer op mod 65000 transaktioner i sekundet.

Dette er også grunden til vi har set forks som Bitcoin Cash, der forsøger at skalerer ud af problemet med kun 7 transaktioner i sekundet, ved at have større blocks, kan Bitcoin cash bekræfte flere transaktioner pr sekund. Læs mere om Bitcoin Cash her på siden.

Bitcoin tegner til at forsøge sig med at lave en overbygning ved hjælp af Lightning Network og hvis alt går godt i deres nuværende tests vil vi kunne forvente at se Bitcoins Lightning Network i aktion i 2018. Mange mener at lightning network ødelægger den decentraliseret tanke med alle transaktioner på netværket bliver verificeret og gemt på blockchain. Dog vil det kunne forøge hastigheden en del for at lave køb og overførsler mellem Bitcoin adresser der laver en forudgående aftale). Desuden kan du spare en del i transaktions gebyr der i dag er blevet ret høje grundet den lange kø.

Denne video forklarer på en simpel måde hvordan Lightning Network kan afhjælpe bitcoins skaleringsproblem.

Bitcoin Mining – Hvad er det? 0 1856

Bitcoin Mining som kan oversættes til Bitcoin minedrift og er blevet opkaldt sådan da det ligner minedrift i den fysiske verden hvor der udvindes råvarer. Der bruges en masse ressourcer over lang tid for at udvinde guld og metaller fra jorden. Ligeså i Bitcoin skal der bruges en masse ressourcer til at finde nye blocks.

For crypto valutaen bruger man computerkraft som mineudstyr – hardware mæssigt har man været igennem nogen forskellige stadier, der beskrives længere nede.

Minedriften for crypto valuta generelt er en process til at tilføje gyldige transaktioner til den offentlige Blockchain (hovedbog) – der består af en uendelig kæde af blokke. Hver blok kan indeholde en række transaktioner mellem bitcoin adresser. Minedriften skal sikre at de transaktioner der er lavet reelt er gyldige. Det sker ved at et større antal miners i fællesskab lader deres computer arbejde på nogen kryptografiske beviser (beregninger) og når de er kommet frem til det samme resultat efter en given tid, kan man anse en transaktion for at være valid og den skrives fast i Blockchain. De miners der vinder en block får tildelt nogen bitcoins (antallet afhænger af hvornår i historien det finder sted, gevinsten for at godkende blocks halverer hvert 4. år – de første 4 år var det 50 Bitcoins pr block, dernæst 25 osv).

Minedrift er i dag så omfangsrigt at man umuligt som lille mand alene har processorkraft nok til at kunne godkende en block alene, derfor der findes en stribe af Mining pools ude på nettet, hvor miners slår deres ressourcer sammen. Vinder deres pool så en block, splitter de “gevinsten” op imellem sig, i forhold til den processorkraft hver enkelt har biddraget med.

Hardware miners bruger

CPU Mining

I sin spæde start kunne man udnytte sin CPU til at mine bitcoins, men der gik ikke længe før man via software begyndte at kigge på GPU (grafikkort) der var langt kraftigere til at mine med. GPU tog hurtigt over og gjorde det økonomisk dumt at mine med sin CPU da konkurrencen fra GPU miners var for stor.

GPU Mining

GPU minedrift brugte som nævnt ovenover i stedet computers grafikkort til at mine efter bitcoins – det bruges stadig den dag i dag til både Bitcoins og forskellige altcoins. Det sluger dog en masse strøm og i takt med at der er færre bitcoins at mine og at sværhedsgraden er steget, kan det ikke længere i dag betale sig at dedikerer sin gamer PC til at mine efter bitcoins med GPU.

ASIC Mining

ASIC så dagens lys i 2013 og er et Applikations specifikt  integreret kredsløb – en chip der er 100% beregnet til eet eneste formål, netop at mine Bitcoins. Det er en langt mere økonomisk klog måde at mine bitcoins på da du forbruger langt mindre strøm i forhold til den hashrate du kan mine med. ASIC har reelt overtaget alt mining af Bitcoins i dag, både hos dem der privat hjemme hos sig selv miner efter bitcoins, de store datacentre der miner og hos Cloud Mining firmaer der tilbyder hashrate til salg.
Andre altcoins bruger forskellige algoritmer hvor ASIC mining ikke kan benyttes, så de udnytter generelt stadig GPU mining. Med tid får de måske også nok opbakning til at der laves mere specifikke chips til at mine dem.

Cloud Mining

Cloud Minedrift er en måde hvor man lejer sin hardware ude i på nettet (i skyen). Reelt lejer du dig ind og køber en bid af en processorkraft hos et datacenter der specialisere sig i ASIC mining ol – du kan så normalt bestemme hvor meget processorkraft du godt vil leje og ret nemt online finde værktøjer der vil vise dig hvor meget du kan forvente at tjene. Cloud mining har over tid vist sig at godt kunne betale sig, på trods af man betaler en pæn pris i leje og diverse gebyrer. Jeg har tidligere på siden her skrevet om Bitcoin Cloud Mining du kan læse om.

Minedrift historie

Den første blok der blevet minet, kaldet Genesis Block, lavet af ophavsmanden Satoshi Nakamoto i 2009, er 1. optegnelse i den offentlige Blockchain (hovedbog) hvor alle transaktioner fremgår – den gang blev der minet 50 Bitcoins som blev overført til en adresse (wallet). Du kan se den første transaktion her.

Difficulty (sværhedsgrad)

Sværhedsgraden er noget af det som folk ofte har svært ved at forstå – men det er en metode til at afstemme processorkraften mod den kapacitet der kræves. Bitcoin er lavet sådan at man prøver at ramme 600 sekunder mellem hver block der mines – jo mere hashrate (processorkraft) der er i netværket, desto svære gør man mining. Og jo sværere det er (dvs. den kryptografiske beregning der skal udføres, desto mere sikker er man også på de transaktioner der laves).

Antallet af transaktioner der foregår kan også have en indflydelse og få sværhedsgraden til at dale, for at få flere transaktioner igennem. Mining i dag er det næsten mere godkendelse af transaktioner der er profitable end at udvinde nye blocks i blockchain.

Man kan følge sværhedsgraden online her – den skifter ca. hver 14 dag og bliver justerer i henhold til den givne hashrate der er tilgængelig. Læs mere om Bitcoin Mining Difficulty.

Vores Anbefalinger