Cloud Mining – En God Investering? 4 2780

Du har måske allerede hørt om Krypto Cloud Mining?

En af de ting kritikerne påpeger når jeg læser om Cloud Mining er at det bedre kan betale sig at investere direkte i den underlæggende kryptovaluta, end at købe Cloud Mining kontrakter. Det samlet med det faktum at du i en kryptovaluta kun har én risiko; at kursen falder, har du i Cloud Mining også den, at firmaet der udbyder kontrakten, kan gå konkurs.

Selvom dette er tilfældet er der efter min overbevisning stadig fordele ved Cloud Mining, der opvejer og udligner dette misforhold mellem at investere direkte i fx Bitcoin og ”mine” SHA-256 (Den Hash protokol Bitcoin kører på)

Investerer du direkte i Bitcoin vil du få den fulde eksponering i valutaens volatilitet. Det gælder både stigning og fald, samt ikke mindst; stilstand.

Der er altså 3 veje et finansielt instrument kan gå. Og det er op, det er ned, og det er stilstand.

Den sidste kan være svær at forstille sig for Bitcoin. Men bare fordi et instrument er meget volatilitet, er det ikke ens betydende med at det ikke kan have fuldstændig samme værdi om 12 måneder som i dag. Bitcoin der i skrivende stund ligger i 14.759USD kan være gået over 20.000 og under 10.000 i perioden, og stadig lande på 14.759 når du vælger at sælge. Det afgørende er den pris du sælger til, og altså den værdiforøgning/formindskning du laver, ikke så meget hvad du har af urealiseret gevinst/tab.

Pointen her er, at investering i Bitcoin kun er bedre end Cloud mining, såfremt den stiger og altså ikke falder tilbage på samme niveau da du købte Bitcoin i.

Og her kommer det så: Fordelen ved Cloud Mining er at du tjener penge, hvad end der sker. Stiger Bitcoin vil din kontrakt give et større afkast. Står den helt stille, vi du stadig via muligheden for at reinvestere tjene gradvist mere. Falder den, vil du til en vis grad kunne holde dit indtjeningsgrundlag ved at reinvestere.

Du taber derfor først på Cloud Mining hvis Bitcoin falder kraftigt, og da mindre end hvis du havde investeret direkte i Bitcoin, da du jo stadig har din kontrakt. Denne kan dog godt falde så langt ned at det ikke længere er rentabelt for dig eller firmaet der udbyder kontrakten, hvor de reelt kan vælge at lukke kontrakten, hvorved du mister investeringen.

Men stadig vil jeg mene at det eneste tilfælde hvor investering direkte i Bitcoin er bedre end Cloud Mining, er hvis du vurdere at Bitcoin vil stige kraftigt, da vil du få det maksimale ud af en direkte investering fremfor en Cloud Mining kontrakt.

Så hvis du tror Bitcoin fx skal op i 20-30-50.000USD, så er det bedre at investere direkte, end at Cloud Mine.

Men så kommer næste vigtige pointe. Markedet for kryptovalutaer er så nyt og konstant forandrende, at det er en god idé at sprede sine investeringer så meget som muligt. Money Management er uhyre vigtigt når vi har at gøre med så risikable og volatile finansielle instrumenter som Kryptovalutaer. Derfor kan det være en god idé at sprede din risiko lidt ved netop at benytte dig af Cloud Mining, også selvom Bticoin nu skulle stige voldsomt.

Jeg har selv investeret i en kontrakt i Hashflare, og overvejer at øge yderligere.

Det vi på Crypt.dk er helt enige om, det er at Kryptovalutaer bør være ligeså meget en del af ens portefølje som medicinal, tech, olie eller guld aktier. Det er bare endnu et spændende emerging market, man kan eksponere sig imod.

Disclaimer: Husk at Cloud Mining og investering i Kryptovalutaer er forbundet med massiv risiko. Aldrig invester for mere end du kan tåle at tabe. 10% reglen er god at have for øje. Aldrig investér mere end 10% af dine midler i ét instrument. Spred dine investeringer.

God vind!

4 Comments

  1. Vi snakkede lidt om det tidligere sammen, jeg mener at Bitcoin mining i den grad også vil være profitabelt hvis Bitcoin skulle stige meget over det år man har sin kontrakt.
    I stedet for at holde 1 BTC der stiger til $50k – vil du pt. med fx. Hashflare kunne 3 doble dit indskud og stå med 3 BTC efter et år til i alt $150k (estimeret, kan være meget mere).

  2. Det hvor jeg ser risikoen er at udbyderen som du beskriver går neden om og hjem, eller at BTC falder drastisk – så kunne man i princippet stå med mindre BTC end da man startede et år tidligere.. Uden at have beregnet det, ligger det nok omkring $5000 for BTC værdi hvor det ville være skidt forretning at mine.

    Og så er der situationen hvor BTC stiger voldsomt i ½ år for så at falde voldsomt igen det næste ½ år. Der ville det bedre kunne betale sig at holde BTC og sælge på toppen efter ½ år, mens de ville være bundet i Cloud Mining hele året.

    Helt enig i at sprede sine investeringer er en rigtig god ide – både i forskellige crypto valutaer og tjenester hos eksempelvis Hashflare Cloud Mining

  3. Ja. Jeg har ikke lige lavet regnestykket, men der er ingen tvivl om at man også får fordele ud af stigningen i Cloud mining.

    Min pointe i artiklen var, at der hvor man taber værdi på en investering direkte i Bitcoin, da opretholder man en indtjening på sin Cloud Mining. Det synes jeg er væsentligt, og det der gør Cloud Mining interessant, og netop det der udligner risikoen imo.

    1. Enig, der er dog et threshold et sted hvor (da man betaler maintenance i USD, men tjener i BTC) hvor der ligger en risiko også i cloud mining så du reelt kan komme til at betale mere i maintenance end du tjener pr dag – i tilfælde af BTC falder meget, eller difficulty stiger ekstremt.. (Hvordan Hashflare lige vil takle det, ved jeg ikke hvis folk nu ikke betaler differencen, har man så bare negativ konto).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bitcoin Lightning Network 0 1572

En af de store udfordringer for Bitcoin er dens begrænsning til at håndterer mange transaktioner i sekundet. Og med den stigende efterspørgsel lige nu på Bitcoin (og i fremtiden), er det en flaskehals. (Se unconfirmed transactions her). Bitcoin kan ikke skalerer sig ud af problemet særlig nemt, uden at ændre nogen af de væsentlige ting i hvad Bitcoin er.

Bitcoin kan håndterer ca. 7 transaktioner i sekundet – til sammenligning kan VISA håndterer op mod 65000 transaktioner i sekundet.

Dette er også grunden til vi har set forks som Bitcoin Cash, der forsøger at skalerer ud af problemet med kun 7 transaktioner i sekundet, ved at have større blocks, kan Bitcoin cash bekræfte flere transaktioner pr sekund. Læs mere om Bitcoin Cash her på siden.

Bitcoin tegner til at forsøge sig med at lave en overbygning ved hjælp af Lightning Network og hvis alt går godt i deres nuværende tests vil vi kunne forvente at se Bitcoins Lightning Network i aktion i 2018. Mange mener at lightning network ødelægger den decentraliseret tanke med alle transaktioner på netværket bliver verificeret og gemt på blockchain. Dog vil det kunne forøge hastigheden en del for at lave køb og overførsler mellem Bitcoin adresser der laver en forudgående aftale). Desuden kan du spare en del i transaktions gebyr der i dag er blevet ret høje grundet den lange kø.

Denne video forklarer på en simpel måde hvordan Lightning Network kan afhjælpe bitcoins skaleringsproblem.

Bitcoin Mining – Hvad er det? 0 2553

Bitcoin Mining som kan oversættes til Bitcoin minedrift og er blevet opkaldt sådan da det ligner minedrift i den fysiske verden hvor der udvindes råvarer. Der bruges en masse ressourcer over lang tid for at udvinde guld og metaller fra jorden. Ligeså i Bitcoin skal der bruges en masse ressourcer til at finde nye blocks.

For crypto valutaen bruger man computerkraft som mineudstyr – hardware mæssigt har man været igennem nogen forskellige stadier, der beskrives længere nede.

Minedriften for crypto valuta generelt er en process til at tilføje gyldige transaktioner til den offentlige Blockchain (hovedbog) – der består af en uendelig kæde af blokke. Hver blok kan indeholde en række transaktioner mellem bitcoin adresser. Minedriften skal sikre at de transaktioner der er lavet reelt er gyldige. Det sker ved at et større antal miners i fællesskab lader deres computer arbejde på nogen kryptografiske beviser (beregninger) og når de er kommet frem til det samme resultat efter en given tid, kan man anse en transaktion for at være valid og den skrives fast i Blockchain. De miners der vinder en block får tildelt nogen bitcoins (antallet afhænger af hvornår i historien det finder sted, gevinsten for at godkende blocks halverer hvert 4. år – de første 4 år var det 50 Bitcoins pr block, dernæst 25 osv).

Minedrift er i dag så omfangsrigt at man umuligt som lille mand alene har processorkraft nok til at kunne godkende en block alene, derfor der findes en stribe af Mining pools ude på nettet, hvor miners slår deres ressourcer sammen. Vinder deres pool så en block, splitter de “gevinsten” op imellem sig, i forhold til den processorkraft hver enkelt har biddraget med.

Hardware miners bruger

CPU Mining

I sin spæde start kunne man udnytte sin CPU til at mine bitcoins, men der gik ikke længe før man via software begyndte at kigge på GPU (grafikkort) der var langt kraftigere til at mine med. GPU tog hurtigt over og gjorde det økonomisk dumt at mine med sin CPU da konkurrencen fra GPU miners var for stor.

GPU Mining

GPU minedrift brugte som nævnt ovenover i stedet computers grafikkort til at mine efter bitcoins – det bruges stadig den dag i dag til både Bitcoins og forskellige altcoins. Det sluger dog en masse strøm og i takt med at der er færre bitcoins at mine og at sværhedsgraden er steget, kan det ikke længere i dag betale sig at dedikerer sin gamer PC til at mine efter bitcoins med GPU.

ASIC Mining

ASIC så dagens lys i 2013 og er et Applikations specifikt  integreret kredsløb – en chip der er 100% beregnet til eet eneste formål, netop at mine Bitcoins. Det er en langt mere økonomisk klog måde at mine bitcoins på da du forbruger langt mindre strøm i forhold til den hashrate du kan mine med. ASIC har reelt overtaget alt mining af Bitcoins i dag, både hos dem der privat hjemme hos sig selv miner efter bitcoins, de store datacentre der miner og hos Cloud Mining firmaer der tilbyder hashrate til salg.
Andre altcoins bruger forskellige algoritmer hvor ASIC mining ikke kan benyttes, så de udnytter generelt stadig GPU mining. Med tid får de måske også nok opbakning til at der laves mere specifikke chips til at mine dem.

Cloud Mining

Cloud Minedrift er en måde hvor man lejer sin hardware ude i på nettet (i skyen). Reelt lejer du dig ind og køber en bid af en processorkraft hos et datacenter der specialisere sig i ASIC mining ol – du kan så normalt bestemme hvor meget processorkraft du godt vil leje og ret nemt online finde værktøjer der vil vise dig hvor meget du kan forvente at tjene. Cloud mining har over tid vist sig at godt kunne betale sig, på trods af man betaler en pæn pris i leje og diverse gebyrer. Jeg har tidligere på siden her skrevet om Bitcoin Cloud Mining du kan læse om.

Minedrift historie

Den første blok der blevet minet, kaldet Genesis Block, lavet af ophavsmanden Satoshi Nakamoto i 2009, er 1. optegnelse i den offentlige Blockchain (hovedbog) hvor alle transaktioner fremgår – den gang blev der minet 50 Bitcoins som blev overført til en adresse (wallet). Du kan se den første transaktion her.

Difficulty (sværhedsgrad)

Sværhedsgraden er noget af det som folk ofte har svært ved at forstå – men det er en metode til at afstemme processorkraften mod den kapacitet der kræves. Bitcoin er lavet sådan at man prøver at ramme 600 sekunder mellem hver block der mines – jo mere hashrate (processorkraft) der er i netværket, desto svære gør man mining. Og jo sværere det er (dvs. den kryptografiske beregning der skal udføres, desto mere sikker er man også på de transaktioner der laves).

Antallet af transaktioner der foregår kan også have en indflydelse og få sværhedsgraden til at dale, for at få flere transaktioner igennem. Mining i dag er det næsten mere godkendelse af transaktioner der er profitable end at udvinde nye blocks i blockchain.

Man kan følge sværhedsgraden online her – den skifter ca. hver 14 dag og bliver justerer i henhold til den givne hashrate der er tilgængelig. Læs mere om Bitcoin Mining Difficulty.

Vores Anbefalinger