Du har måske allerede hørt om Crypto Cloud Mining?

En af de ting kritikerne påpeger når jeg læser om Cloud Mining er at det bedre kan betale sig at investere direkte i den underlæggende kryptovaluta, end at købe Cloud Mining kontrakter. Det samlet med det faktum at du i en kryptovaluta kun har én risiko; at kursen falder, har du i Cloud Mining også den, at firmaet der udbyder kontrakten, kan gå konkurs.

Selvom dette er tilfældet er der efter min overbevisning stadig fordele ved Cloud Mining, der opvejer og udligner dette misforhold mellem at investere direkte i fx Bitcoin og ”mine” SHA-256 (Den Hash protokol Bitcoin kører på)

Investerer du direkte i Bitcoin vil du få den fulde eksponering i valutaens volatilitet. Det gælder både stigning og fald, samt ikke mindst; stilstand.

Der er altså 3 veje et finansielt instrument kan gå. Og det er op, det er ned, og det er stilstand.

Den sidste kan være svær at forstille sig for Bitcoin. Men bare fordi et instrument er meget volatilitet, er det ikke ens betydende med at det ikke kan have fuldstændig samme værdi om 12 måneder som i dag. Bitcoin der i skrivende stund ligger i 14.759USD kan være gået over 20.000 og under 10.000 i perioden, og stadig lande på 14.759 når du vælger at sælge. Det afgørende er den pris du sælger til, og altså den værdiforøgning/formindskning du laver, ikke så meget hvad du har af urealiseret gevinst/tab.

Pointen her er, at investering i Bitcoin kun er bedre end Cloud mining, såfremt den stiger og altså ikke falder tilbage på samme niveau da du købte Bitcoin i.

Og her kommer det så: Fordelen ved Cloud Mining er at du tjener penge, hvad end der sker. Stiger Bitcoin vil din kontrakt give et større afkast. Står den helt stille, vi du stadig via muligheden for at reinvestere tjene gradvist mere. Falder den, vil du til en vis grad kunne holde dit indtjeningsgrundlag ved at reinvestere.

Du taber derfor først på Cloud Mining hvis Bitcoin falder kraftigt, og da mindre end hvis du havde investeret direkte i Bitcoin, da du jo stadig har din kontrakt. Denne kan dog godt falde så langt ned at det ikke længere er rentabelt for dig eller firmaet der udbyder kontrakten, hvor de reelt kan vælge at lukke kontrakten, hvorved du mister investeringen.

Men stadig vil jeg mene at det eneste tilfælde hvor investering direkte i Bitcoin er bedre end Cloud Mining, er hvis du vurdere at Bitcoin vil stige kraftigt, da vil du få det maksimale ud af en direkte investering fremfor en Cloud Mining kontrakt.

Så hvis du tror Bitcoin fx skal op i 20-30-50.000USD, så er det bedre at investere direkte, end at Cloud Mine.

Men så kommer næste vigtige pointe. Markedet for kryptovalutaer er så nyt og konstant forandrende, at det er en god idé at sprede sine investeringer så meget som muligt. Money Management er uhyre vigtigt når vi har at gøre med så risikable og volatile finansielle instrumenter som Kryptovalutaer. Derfor kan det være en god idé at sprede din risiko lidt ved netop at benytte dig af Cloud Mining, også selvom Bticoin nu skulle stige voldsomt.

Jeg har selv investeret i en kontrakt i Hashflare, og overvejer at øge yderligere.

Det vi på Crypt.dk er helt enige om, det er at Kryptovalutaer bør være ligeså meget en del af ens portefølje som medicinal, tech, olie eller guld aktier. Det er bare endnu et spændende emerging market, man kan eksponere sig imod.

Disclaimer: Husk at Cloud Mining og investering i Kryptovalutaer er forbundet med massiv risiko. Aldrig invester for mere end du kan tåle at tabe. 10% reglen er god at have for øje. Aldrig investér mere end 10% af dine midler i ét instrument. Spred dine investeringer.

God vind!

4 Comments

 • Claus
  Posted 3. januar 2018 14:26 0Likes

  Vi snakkede lidt om det tidligere sammen, jeg mener at Bitcoin mining i den grad også vil være profitabelt hvis Bitcoin skulle stige meget over det år man har sin kontrakt.
  I stedet for at holde 1 BTC der stiger til $50k – vil du pt. med fx. Hashflare kunne 3 doble dit indskud og stå med 3 BTC efter et år til i alt $150k (estimeret, kan være meget mere).

 • Claus
  Posted 3. januar 2018 14:26 0Likes

  Det hvor jeg ser risikoen er at udbyderen som du beskriver går neden om og hjem, eller at BTC falder drastisk – så kunne man i princippet stå med mindre BTC end da man startede et år tidligere.. Uden at have beregnet det, ligger det nok omkring $5000 for BTC værdi hvor det ville være skidt forretning at mine.

  Og så er der situationen hvor BTC stiger voldsomt i ½ år for så at falde voldsomt igen det næste ½ år. Der ville det bedre kunne betale sig at holde BTC og sælge på toppen efter ½ år, mens de ville være bundet i Cloud Mining hele året.

  Helt enig i at sprede sine investeringer er en rigtig god ide – både i forskellige crypto valutaer og tjenester hos eksempelvis Hashflare Cloud Mining

 • Thomas
  Posted 3. januar 2018 14:30 0Likes

  Ja. Jeg har ikke lige lavet regnestykket, men der er ingen tvivl om at man også får fordele ud af stigningen i Cloud mining.

  Min pointe i artiklen var, at der hvor man taber værdi på en investering direkte i Bitcoin, da opretholder man en indtjening på sin Cloud Mining. Det synes jeg er væsentligt, og det der gør Cloud Mining interessant, og netop det der udligner risikoen imo.

  • Claus
   Posted 3. januar 2018 14:34 0Likes

   Enig, der er dog et threshold et sted hvor (da man betaler maintenance i USD, men tjener i BTC) hvor der ligger en risiko også i cloud mining så du reelt kan komme til at betale mere i maintenance end du tjener pr dag – i tilfælde af BTC falder meget, eller difficulty stiger ekstremt.. (Hvordan Hashflare lige vil takle det, ved jeg ikke hvis folk nu ikke betaler differencen, har man så bare negativ konto).

Leave a comment

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev